Ce este NLP - anlp-rm.eu

Du-te la conținut

Meniul principal :

Ce este NLP

Despre NLP

NLP in Moldova


NLP in EuropaCe este NLP

Programarea Neuro-Lingvistică NLP sau PNL – este o tehnologie de eficientizare a comunicării, de modificare a comportamentului și de obținere a succesului prin modul în care noi gîndim, simțim și acționăm. Domeniu vast al psihologiei aplicate, și-a luat începutul acum 30 de ani, datorită modelării strategiilor de succes din diferite domenii: comunicare, psihologie, antropologie, cibernetică etc.

Pornind de la analiză studiilor și bunelor practici a renumiților psihoterapeuți: Milton Ericson (Hipnoza Ericsoniana), Virginia Satir (Terapia familiei), Fritz Perls (terapia Gestalt),  Richard Bandler și John Grinder au reusit să spargă anumite tipare din psihologia clasică și traditională. Astfel, ei au elaborat un set de modele, metode și tehnici orientate în vederea sporii capacității de alegere şi de condiționare a evenimentelor din viaţa noastră. Aceste modele au fost preluate cu scopul de a le face accesibile și a le transmise celor interesați în a obține peformanțe.

Astăzi, metodele și tehnicile programării neurolingvistice sînt utilizate în terapie, afaceri, justiție, educație, sport etc. Ele permit accesarea unei stări de conștiință și perceperea amplă a propriei persoane și a mediului în care trăim și relaționăm. Studiul relației dintre neurologie, lingvistică și programare ne arată cum să ne înțelegem mai bine funcționarea creierului și ne învață a stăpîni propria minte prin rezultatul procesului de filtrare neurologică și construire a hărții lingvistice. NLP implică o atitudine prin care învățam cum să ne dezvoltăm continuu, cum să ne accesăm și să ne utilizăm resursele proprii, pentru a ne atinge nivelul personal de excelență, în diferite domenii ale vieții.

În esență, NLP implică un parcurs ce are o finalitate concretă și măsurabilă, care poartă numele de succes.
 
 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal